• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Simen

Stang ut.. igjen.

Sliten, med blåveis og bagen full av skitne klær satt jeg og Kelvyn (treneren min) i bilen på vei til flyplassen, når telefonen min ringer. Jeg er på vei hjem etter en lang og tung treningsleir i Manchester.

Photo: Erlend Lånke Solbu

I telefonen får jeg beskjed om at den planlagte kampen min i Bergen ikke blir noe av. Grunnen er at en av utøverne som skulle bokse er 41 år, og i Norge har man i teorien ikke lov til å bokse etter fylte 40 år. Som følge av dette måtte det søkes om dispensasjon for at utøveren skulle få bokse, og denne ble avslått. Da dette gjaldt hovedkampen, ble hele stevnet avlyst. Dette er bare en av flere regler som vanskeliggjør muligheten til å arrangere mindre boksestevner i Norge.


Du trenger også en promotor-lisens for å arrangere et stevne.

I England, kunne du lånt meg din lisens og jeg kunne arrangert et boksestevne neste helg om jeg hadde tenkt det. Jeg trenger ikke egen lisens engang. Så lenge utøverne er i fysisk bra form, blir godkjent av lege og har bokse-lisens, så er alt i orden. I England har de skjønt det, om de skal ha utøvere som vil hevde seg i toppen, må de få bokse kamper. Om de vil arrangere de store, fantastiske boksestevnene i landet sitt, må de få bokse kamper. Vi kjemper ikke bare på trening og i ringen, vi bruker mye energi på alt som foregår utenfor også.


Photo: Erlend Lånke Solbu

Kort forklart, i boksing må man jobbe seg oppover rankingen for å få muligheten til å bokse mot de beste. For å kunne gjøre seg fortjent til å bokse om en tittel av betydning, må vi ha mange kamper som gir oss en bra posisjon - altså en record som er verdt noe.

Jeg skulle ønske vi kunne samarbeide, vise oss fram for de store nasjonene og bygge utøvere sammen.


Photo: Erlend Lånke Solbu

På de siste 12 månedene skulle jeg egentlig hatt 6 kamper. 3 stk er blitt gjennomført, 2 av disse i England.

3 av 6 kamper ble avlyst. Vi må gi folk sjansen til å bli kjent med sporten vår og bygge idretts-profiler.


Ikke missforstå meg, jeg setter utrolig pris på at vi har muligheten til å bokse i Norge. Støtte fra familie og venner i salen er en følelse som er vanskelig å beskrive. Men.. Jeg skulle bare ønske at det var litt lettere og at boksing kunne få muligheten til å vokse i Norge og bli den sporten den fortjener å være.


Tiltross for litt frustrasjon vil jeg aldri gi meg, jeg er fremdeles motivert! Og, jeg har jo tross alt 11 år igjen.. før det må søkes om dispensasjon ;)Det som er mest vondt, er alle dere som har ordnet med fly-billetter og hotell til Bergen. Også blir det ikke noe av. Beklager til dere.Ha en fortsatt strålende dag!

Simen :)1 kommentar

Simen Nysæter

CONTACT​

Website delivered by EcomPerformance.com